Merino oblečenie pre celú rodinu. Všetky veľkosti a farby skladom 🙂

Úvod Blog Čelenky a šiltovky z merino vlny: štýlový doplnok s praktickými benefitmi

Čelenky a šiltovky z merino vlny: štýlový doplnok s praktickými benefitmi

Čelenky a šiltovky nie sú len módnymi doplnkami, ale ponúkajú aj praktické benefity v každom ročnom období. Zvlášť ak sú ušité z merino vlny. V tomto článku sa pozrieme na výhody ich nosenia v zime aj v lete, pri rôznych aktivitách a prečo je merino vlna super počas celého roka.

Aký je rozdieľ medzi merino čelenkou Polomka a merino šiltovkou Havranica?

Čelenky šijeme z tenšieho elastického úpletu, ktorý vás neprehreje ani v letných dňoch. Merino čiapka so šiltom je naopak z hrubšieho úpletu a preto je vhodnejšia skôr na chladné dni v zimnom období.

Prečo si v lete zadovážiť aspoň jednu merino čelenku

Odvod potu a ochrana pred slnkom – čelenka z merino vlny má prirodzené termoregulačné vlastnosti, vďaka ktorým veľmi dobre saje a odvádza pot od pokožky. Zabraňuje jeho stekaniu do očí a udržiava vyšší komfort pri športe.

Chráni čelo a uši pred priamymi slnečnými lúčmi čím zabraňuje ich spáleniu. Merino vlná ma tiež prirodzenú UV ochranu takže môžeme povedať, že naše čelo je chránené aj pred spálením aj pred tvorbou vráskou a pigmentových škvŕn. 🙂

Čelenka z merino vlny je priedušná, pri potení rýchlo schne a dovoľuje pokožke dýchať bez podráždenia. Jej antibakteriálne vlastnosti zabraňujú množeniu baktérií, preto je bez zápachu aj pri častom nosení.

Čelenku z merino vlny samozrejme môžeš nosiť aj v zime. Môžeš ju nosiť pod prilbou na lepšiu ochranu uší pred chladom a vetrom. Alebo len tak v bežné dni na prechádzky, šport aj do mesta.

Ľudia sú veľmi individuálni, jednému klepocú zuby od zimy a druhý sa vyzlieka do krátkeho trička. 😀 Preto aj tu platí, niekomu postačí čelenka a niekto siahne radšej po hrubšej čiapke.

Prečo ti merino čiapka so šiltom spríjemní život?

Merino šiltovka Havranica chráni celú hlavu a uši pred chladom, vetrom a mrazom. Uši sú obzvlášť citlivé na chlad a vietor. O to viac je ich ochrana dôležitá. Merino vlna, z ktorej je čiapka ušitá je výnimočne hrejivá a zadrží teplo aj v náročných poveternostných podmienkach.

Ochrana pred slnkom je rovnako dôležitá v zime ako aj v lete. Šilt čiapky chráni oči pred priamym slnečným svetlom. Môže byť zasnežená, studená zima, ale určite všetci poznáme situácie, kedy sme sa zo zimnej lyžovačky alebo turistiky vrátili slnkom spálení. Merino čiapka so šiltom je fajn kamarátka pre takéto prípady, kedy chráni tvár aj pred slnečným UV žiarením. Taktiež chráni oči pred padajúcim snehom, čím zlepšuje viditeľnosť.

Šiltovka Havranica je dostatočne mäkká a príjemná na nosenie aj pre citlivú pokožku. Netlačí a neobmedzuje v pohybe.

Aj keď budete našu čiapku so šiltom nosiť celú sezónu, vďaka antibakteriálnym vlastnostiam merino vlny sa nemusíte obávať zápachu. Merino vlna prirodzene zabraňuje množeniu baktérií a teda aj údržba je veľmi jednoduchá.

Na aké aktivity sa hodia merino doplnky?

Merino čiapka aj merino čelenka je vhodná na rôzne športy. Turistika, beh, lyžovanie, snowboarding, cyklistika, horolezectvo, rybolov, jazda na koni, zimné práce vonku či bežné nosenie. A okrem tepelnej ochrany vám udržia aj vlasy na uzde. 🙂

Takže bez ohľadu na to, na akú aktivitu sa chystáte, merino čelenka a merino čiapka so šiltom vám pomôžu udržať správnu termoreguláciu a pohodlie počas celého dňa.

Prečo je merino vlna skvelá počas celého roka?

Merino vlna dokáže udržiavať telo v teple v chladných dňoch a v pohode v teplých dňoch. Má výborné termoregulačné schopnosti, preto v lete organizmus neprehrieva.

Merino vlna je priedušná, umožňuje telu dýchať. Aj vďaka tomu zabraňuje prehrievaniu a poteniu.

Merino vlna je prirodzene odolná voči zápachu. Má antibakteriálne vlastnosti, ktoré zabraňujú množeniu baktérií spôsobujúcich zápach.

Merino vlna je dostatočne mäkká a jemná k pokožke. To z nej robí vhodnú voľbu aj pre citlivú pokožku.

Vďaka týmto vlastnostiam je merino vlna všestranný materiál, ktorý sa dá nosiť po celý rok.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Froggywear.sk